maandag 16 februari 2015

Beetje gek

Het carnavalverlof is begonnen, m.a.w. het is net carnavalgekte geweest op school. D'je zijn school doet het ineens "tegoei" met een gekke week! (of toch 4-daagse)
Dinsdag was gekke schoenen dag, woensdag gekke haren dag, donderdag gekke dikke truien dag en vrijdag CARNAVAL!

Leuk! hoor ik jullie denken? Niet als zoonlief niet zo gesteld is op al dat gek gedoe, maar met een beetje creatief denken, hebben we er een leuke week van gemaakt en mijn naaimachine stond me hierin bij ;)



Kennen jullie de troetelbeertjes nog? Als kind was ik er gek van en nu zenden ze ze terug uit op een niet nadergenoemde commerciële kinderzender ;) Toen ik ooit op dit blogbericht terecht kwam, wist ik dat ik deze ook eens moest maken. Nu was het de ideale moment! Misschien niet gek, maar in ieder geval uniek op school.

Als patroon nam ik de kaptrui van Gemaakt die je hier kan vinden. De oren tekende ik zelf en deze mochten gerust wat kleiner zijn. Om ze aan de kap te bevestigen, knipte ik dat patroondeel verticaal door alvorens ik de buitenstof knipte. Nadat ik de oren maakte, legde ik deze 2 delen met de goede kanten op elkaar en naaide ze tot 1 geheel met de oren ertussen. Ik nam hier geen foto van, maar zijn jullie mee? Het uitleggen is moeilijker dan het doen.

Hierna maakte ik de buik. Om een perfecte cirkel te tekenen, gebruikte ik een kookpot ;) De kleine deeltjes opstikken ging vlotter dan ik verwachtte en een 2-tal uurtjes later was mijn brombeertje klaar!

En wat vindt D'tje er van?


"Mijn buik geeft geen licht hé mama."
 

 
De blauwe fleece kocht ik lang geleden op het Stoffenspektakel, de teddy op een outlet en de streepjestricot aan de binnenkant van de kap en voor de boordjes komt van een leuke webwinkel. De restjes nicky velours voor de applicatie kreeg ik van een lieve vriendin waarvoor nogmaals dank.
 
 
Voor carnaval zelf was het voor hem wat moeilijker want "ik wil me niet verkleden". Nu, ik wil mijn kind absoluut niet dwingen als hij dat niet wil, maar in een winkel koos hij dan toch een clownhoed, een toeter en een gekke bril. Een kostuum wilde hij niet en dus dook ik zijn eigen kleerkast in. Samen met mijn silhouette cameo en de hulp van een andere lieve vriendin die mij weer iets bijleerde ivm dat leuke, maar voor mij onbegrijpelijke toestel, veranderde ik een effen sweater en trainingsbroek in net dat ietsje gekkere en mijn clowntje kon gaan feesten in gewone kledij. Win-win!
 
 
 
 
K'je gaat nog niet naar school en hoefde in principe ook geen carnavalkledij te hebben, maar het moest voor mama maar niet zo leuk te zijn! Al sinds bij haar geboorte kreeg ze van haar papa de bijnaam Minnie mouse en plots kreeg ik een foto doorgestuurd van een Minnie mouse kostuum. Dat kan ik ook!
 
Het kleedje knipte ik zonder patroon, maar is gebaseerd op de kleedjes uit svdhz 1. Die zijn echter nog te groot voor mijn klein, fijn meisje. 
 
Uiteindelijk heeft het toch enkele dagen geduurd eer het klaar was omdat ik maar geen beslissing kon nemen: wel of geen lintje, biais, paspel ... Gek werd ik ervan! (of lag dit aan de gekke week?)
 
Na veel twijfelen, van idee veranderen, beslissen, toch weer twijfelen ... hakte ik dan toch de knoop door. Dit is mijn Minnie mouse:
 
 


 


Met véél lintjes!


De bolletjeskatoen kocht ik bij Pauli in Leuven en de witte onderrok was ooit een hemd van de man des huizes.

Veel te lang geleden ...



Oeps ... Meer dan 2 maand is het geleden. Het schaamrood staat me op de wangen, maar denk zeker niet dat ik in die tijd niets genaaid heb! Het is op allerlei vlakken een drukke periode geweest, ook achter de naaimachine ;)

Na de patroontest voor de otium zocht Sofilantjes alweer testers. Deze keer voor een oh zo schattig rokje! Na de leuke ervaring stelde ik me natuurlijk onmiddellijk weer kandidaat en wederom mocht ik deel uitmaken van de testgroep.

Zoals ik reeds zei, was het deze keer een rokjespatroon. Volgens de introductie ideaal om restjes te verwerken, dus zo gezegd, zo gedaan! Ik dook in mijn stoffenkast en haalde restjes boven.

Uiteindelijk zijn het zelfs restjes van restjes geworden, meer bepaald een stukje gele nicky velours en nog een klein lapje tricot met olifantjes. De olifantjes kennen jullie al van hier, maar de otium was niet het eerste projectje dat ik hiermee maakte. Eerder verwerkte ik ze al tot dit handige kleedje:



De gele nicky kocht ik ooit om voor mijn D'tje een salopette te maken, gebaseerd op dit leuke én gratis patroontje.

Daarna werd het ook nog een heerlijk zachte julia sweater (compagnie M) voor mijn K'je.


Maar nu terug naar de Liv want deze mooie naam kreeg het patroon. Het is het ideale project voor als je weinig tijd hebt en toch iets superleuk wil maken voor je dochter! Op 3u tijd had ik het patroon geplakt, overgetekend en geknipt, stof geknipt en alles in elkaar gezet (en tussendoor zelfs nog wat tv gekeken).
Dit is het resultaat:


Test geslaagd!

...


Voor mij toch alleszins, maar de grotere maten vielen volgens mijn medetesters behoorlijk kort uit. Tijd dus voor een 2de test.
Ook nu gebruikte ik een restje van een restje nicky velours, maar ditmaal gecombineerd met een "nieuw" stofje dat al eventjes in mijn kast lag te wachten op het juiste project. De prachtige vogeltjes van Mies en Moos!

Dit keer werd het dit:


En ik maakte gelijk nog een bijpassende julia sweater om de outfit compleet te maken. Ik vind het in ieder geval meer dan geslaagd! jullie ook?

Spijtig genoeg was ze toen een beetje ziek ...


Ook zin gekregen om zo'n leuk rokje te maken? Het patroon kan je hier gratis downloaden en gaat van maat 56 tot 140. Bekijk zeker ook eens alle andere patronen van deze toffe dame!

Veel plezier ermee!